AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Shko poshtë

AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Agim Gashi prej Tue Feb 19, 2013 3:48 pm


AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT

(Ich widme diese Zeilen dem Menschen, der seine Leber gespendet hat,
Professor Neumann und seiner chirurgischen Mannschaft,
der Universitätsklinik in Aachen und ganz Deutschland und seinem Volk.)


I
Noch geht es mir nicht gut,
Aber ich richte ein Wort an Dich,
Bruder oder Schwester, ich weiß es nicht,

Mein Herz will ich in Lyrik und Gesang offenbaren,
Um Dir und der ganzen Welt zu sagen,
Dass in meinem Körper
Nunmehr auch du lebst.
Du lebtest, um Leben zu spenden,
Was Gott an Frist gewährte!
Es war Ende zweitausendzwölf
Das dreizehnte Jahr des 21 Jahrhunderts begann
Und ich weiß, ich weiß es genau,
Dass Du dein Leben sehr liebtest,
Nun liebe ich euch sehr,
Gott und Dich!
Liebe zu Deiner Auferstehung,
Liebe zu meiner Auferstehung.
Professor Neumann mit seiner Mannschaft,
Der im richtigen Moment,
Dort wo es sein sollte einsetzte,
Mit der modernen Kunst der Chirurgie.
Ich für Dich und Du für mich,
Gemeinsam leben und sterben wir.

Dich, mein Geber der Leber,
Liebt Gott am meisten,
Du bist der Beste der Besten,
Der Liebste unter den Liebsten.
Dich, der dieser Welt die eigenen Körperteile überlassen hat
Brachte Gott zu mir,
Damit Du den Krebst von mir vertreibst.
Ich danke Dir sehr!
Gemeinsam werden wir leiden
Gemeinsam werden wir uns freuen
Im Guten und schlechten gemeinsam
Mit dir, Freund, Teil meines Leibs
Wir werden leben und bestehen
Wir richten uns an Gott,
Und danken Professor Neumann,
Allen Ärzten der chirurgischen Abteilung
Der Universitätsklinik in Aachen!
Und mir wird dieses Leben leicht fallen


II
Gott hat dich nicht sterben lassen, nein!
Du lebst in mir, wurdest wie ein Phönix in mir wiedergeboren,
Um stärker zu werden,
Gemeinsam werden wir auf der Front des Lebens sein
Um den menschlichen Hass zu besiegen
Das Leiden,
Die Krankheiten…
Deshalb pflanzte Dich in mir ein
Die Ärztemannschaft des Professor Neumann,
Damit Du und ich
Auf dieser Welt:
Versöhnung, Frieden, Liebe und Glück einpflanzen!
Und die ganze Welt sollte es vernehmen,
Dass in Deutschlands Aachen
Der hippokratische Eid
Einen Wert hat
In Gänze geehrt wird,
Ein Beispiel für Andere,
Ein Beispiel der Menschlichkeit!
Und ich werde für uns beide leben.


III
Nunmehr, da wir zwei Seelen haben
Eine im Paradies, die andere auf Erden,
So leben wir, zwei lebendige Wesen,
Mit einem himmlischen Regenbogen der Liebe,
In der Hoffnung wir können die Welt ändern
Indem wir der Menschheit Güte schenken
Ich und Du…
Ein Leben in Zweisamkeit,
Andere Wege im Leben suchend,
Andere, jene, die wir noch nicht beschritten haben…
Ach, wir litten Qualen
Und vom Leben wurden wir gemartert,
Leben wir doch nun zusammen
Und ändern Das Leben und die Welt!
Dir, Schwester, oder Bruder
Sage ich dir die Herzensworte:
Wenn ich die Ewigkeit antrete,
Den Frieden und das von Dir erlangte Paradies
Werden wir teilen,
Und aller diejenigen Spender
Die Leben und Organe spendeten,
Freude schenkten, Brot und Liebe!
Wir werden das Leben anlächeln,
Wir werden die Erde und das Wasser anlächeln,
Wir werden die Mütter anlächeln,
Alle Kinder dieser Welt,
Ich mit Dir und du mit mir,
Gemeinsam leben, gemeinsam sterben.
Ich und Du
Wir haben nun Kraft
Jede Aufgabe anzugehen,
Wir werden nicht mehr klagen,
Wir werden nicht sagen: „Wir können nicht!“
Wir werden nicht sagen: „Wir wollen nicht!“
Wir werden nicht sagen: „Es gibt keine anderen Wege!“
Denn Gott öffnete uns die Wege,
Dein menschliches Herz,
Professor Neumann
Aachener Klinik in NRW,
Deutschland
Ich danke Dir, Deutschland!


18.01.13
Chirurgische Abteilung
Universitätsklinik in Aachen


Übersetzen-Përktheu:Selajdin GashiAGIM GASHI

TY QË

JETON NË MUA

(Ia kushtoj njeriut që ka dhuruar mëlçinë e Tij,
Profesor Neumann-it dhe ekipit kirurgjik të Tij,
Klinikës Universitare Aachen dhe mbarë Gjermanisë e popupullit të saj!)

Akoma nuk jam mirë,
Por, po të drejtohem Ty,
Vëlla apo motër s'e di,
Me ta vu zemrën time në këngë e poezi,
E me të thënë Ty e gjithë botes,
Se ne trupin tim
Jeton edhe ti.
Ti jetove për të dhuruar jetë,
Derisa tha Zoti!

Ishte fundi i dymijëedymbëdhjetës
Për të filluar i trembëdhjeti vit i shekullit 21
Dhe unë e di, e di saktësisht,
Se e deshte shumë jetën tënde,
Ndërsa tani unë ju dua shumë
Zotin dhe Ty!
Dashuri e ringjalljes sate,
Dashuri e ringjalljes sime.
Profesor Neumann-in me ekipin e Tij
Që të vuri në momentin e duhur,
Aty ku duhet,
Me artin modern të kirurgjisë.
Unë për Ty e ti për mue,
Sëbashku n´vdekje, sëbashku me jetue.

Ty, dhuruesi im i mëlçisë
Zoti më së shumti të do,
Je më i miri i të mirëve,
Më i dashuri ndër të dashurit.
Ty, që pjesët e trupit tënd peng ia le kësaj bote
Zoti të solli te unë,
Të ma shporrësh kancerin nga trupi im.
Të falemnderit shumë!
Sëbashku do të vuajmë,
Sëbashku do të lumturohemi nëse ka lumturi,
Të mirën e të keqen sëbashku do ta ndajmë,
Me Ty, miku im, pjesë e trupit tim,
Do të jetojmë e qëndrojmë,
Që t'i falemi Zotit të Madh,
T'i falenderohemi Profesor Neumann-it,
Të gjithë mjekëve nga reparti i kirurgjisë,
Të Klinikës Universitare të Aachenit!
Dhe une më të lehtë do ta kem këtë jetë.

II
Zoti s'ka thënë, jo, që ti ke vdekur!
Ti u rilinde në trupin tim si Feniksi,
Për t'u bërë më i fuqishëm,
Sëbashku do të jemi në frontin e jetës,
Për ta zhdukë urrejtjen njerëzore
Vujatjet,
Sëmundjet…
Për këtë të mbolli Ty në mua
Ekipi mjeksor i Profesor Neumann-it,
Që unë edhe Ti,
Në këtë botë të mbjellim:
Pajtim, paqë, dashuri, e lumturi!
Dhe mbarë bota le ta dijë
Se në Aachen të Gjermanisë,
Betimi i Hipokratit
Ka vlerë,
Nderohet me përpikëri
Shembull për të tjerët,
Shembull për njerezi!
Dhe unë do të jetoj për të dy!

III
Tani që unë edhe ti kemi dy shpirtëra
Një në parajsë e një në këtë botë,
Jetojmë si qenie të gjalla,
Me një Ylber Hyjnor të dashurisë,
Me shpresa se botën do ta ndryshojmë
Duke e mbushur njerëzimin mirësi
Unë edhe Ti...
Me dy jetëra e një dashuri,
Duke kërkuar rrugë te tjera të jetës,
Të tjera qe s'i kishim gjer tani...
Eh! Kemi vuajtur si gjarpëri ndër guri
Derisa edhe jeta na mbështeti për muri.
E tani sëbashku të rrojmë,
Jetën dhe botën ta ndërrojmë!
Ty, o vlla, apo motra ime,
Po te them me fjalë zemre,
Se në amshim kur të vij
Paqen e parajsën e fituar nga Ti
Do ta ndajmë unë e Ti,
Dhe të gjithë ata që dhuruan
Jetë e pjesë trupi,
Gëzim, bukë e dashuri!
Do t'i buzëqeshemi jetës,
Do t'i buzqëshemi tokës e ujit,
Do t'u buzqëshemi nënave,
Fëmijëve të botës mbarë,
Unë me Ty e Ti me mue,
Sëbashku në vdekje, sëbashku me jetue!

Unë e Ti
Tani kemi fuqi
Për t'iu rrekë çdo pune,
Nuk do të ankohemi më,
Nuk do të themi: „Nuk mundemi“!
Nuk do të themi:“Nuk duam“!
Nuk do të themi:”Ska rrugë te tjera”!
Sepse rrugët na i hapi Zoti,
Zemra jote njerezore,
Profesor Neumann-i,
Klinika e Aachenit në NRW,
Gjermani
Të falemi Ty, Gjermani!

18.01.2013
Reparti i Kirurgjisë
Klinika Universitare e Aachenit

Edituar për herë të fundit nga Agim Gashi në Tue Nov 17, 2015 11:58 am, edituar 10 herë gjithsej
avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 63
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Agim Gashi prej Tue Feb 19, 2013 4:03 pm


Edituar për herë të fundit nga Agim Gashi në Fri Mar 01, 2013 1:02 am, edituar 1 herë gjithsej
avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 63
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Agim Gashi prej Mon Aug 12, 2013 5:52 pm

avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 63
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Agim Gashi prej Mon Aug 12, 2013 9:50 pm

Edituar për herë të fundit nga Agim Gashi në Wed Jan 22, 2014 2:22 am, edituar 1 herë gjithsej
avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 63
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Agim Gashi prej Tue Aug 13, 2013 9:51 amDr. Luljeta Gashi-Gerdung

Branche: Facharzt für Innere Medizin-Hausärztliche Versorgung / Fachärzte für Innere und Allgemeinmedizin in Fellbach-Schmiden
avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 63
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Agim Gashi prej Tue Aug 13, 2013 2:33 pm

avatar
Agim Gashi
Administrator
Administrator

Numri i postimeve : 45956
Age : 63
Location : Kosovë
Registration date : 17/11/2008

Shiko profilin e anëtarit

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: AGIM GASHI:DIR, DER IN MIR LEBT-TY QË JETON NË MUA

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Shiko temën e mëparshme Shiko temën pasuese Mbrapsht në krye

- Similar topics

 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi